Chihuahua på besök

Så har vi kommit en vecka närmare våren då ;-) Åh så jag längtar efter barmark......
I tisdags så flyttade det (för några dagar) in en liten Chihuahua tik på 6 månader,
och jag lovar att det va en liten rackare, knappt 1,8 kilo :)
Men gud så mysig hon är och väldigt behändig storlek, bara att stoppa innanför jackan när hon blir trött haha
Akela och Kellie blev ju lite avis när vavvan skulle vara med och trängas i sängen, och när hon skulle få mat när det inte va dags för mina att äta (liten vavva ska ju äta 3 ggr per dag) men måste säga att jag har trevliga hundar som ändå går med på det mesta utan att tjura så mycket.
Ja Akela lät henne ju inte ens nosa på någon leksak (ego till max är hon) men det har blivit massa skratt när Akka och Vavva har busat runt :-)

Men kul har det varit och det blev lite tomt nu när hon åkte hem idag, men det ska bli skönt att få sova ordentligt, lillskiten skulle ju sova på min kudde eller under mitt täcke haha.
Dessutom så har hon en förmåga att vråla så fort någon rörde sig i trappen, vet nu att tidningsbudet kommer vid 4 tiden =( Och hon är väldigt högröstad trots den lilla kroppen.
Men hur söta dessa små vovvar är så ska jag aldrig skaffa en sån liten "råtta"

Akela har varit på massage igen, och hon kändes mycket bättre denna gång, men jag ska fortsätta att massa henne lite hemma tills vi ska tillbaka om 3 veckor.
Men Akela har väldigt svårt att ligga still under massagen, så fort man ser på henne att hon slappnar av och blir lite trött, så måste hon upp och flänga runt lite.......... vore ju hemskt att somna till =) Hon är som en tjurskallig liten unge.

Vi hade sökträning idag, och taggad som vanligt for hon ju iväg, hon tycker att det är så himla kul och är ju så duktig. Idag hade hon också en ruggig fart på påviset, så jag fick spring som en tok pust så jobbigt hihi

Nu är vi trötta hela bunten, ska bli en tidig kväll :)
Kram till er alla

Är möjligen våren på väg snart?

Har varit flera dagar med sol och flera plussgrader iaf i solen, snön smälter sakta ihop och bildar blöta pölar ;-) för att till kvällen frysa på så man håller på att dratta omkull.
Men det är ju bara så underbart när man ser lite barmark som tittar fram, jag är så trött på snö nu så jag tycker det är helt underbart när hundarna är blöta och skitiga efter promenaderna nu, uppskattar tom gruset som blir inne på golvet ;-)

För några veckor sedan så va jag ju på massage med Akka,och som befarat så ärhon ju rejält ansträngd/ felbelastad i typ alla muskler =(
Hon uppskattade inte riktigt att få massage bak på låren, kändes väll inte jätteskönt antar jag.
Men hon fick ligga i mitt knä så funkade det ganska bra.
Nu har vi massat lite här hemma och jag hoppas att hon blivit bättre, vi ska tillbaka nu i veckan så får vi se vad massören säger då.
Men jag lovar att hon ska få massage så länge det behövs, så hon mår bra.

Idag har vi haft sökträning.
6 hundar va det. Akela fick börja med att sitta och vänta i Monas bil, oj så tråkigt det va hihi
Akela blev 3e hund ut, så när Mona & Axa va klara så gick Mona ner och bytte hund till Akela.
Tro det eller ej, men Akela skötte sig sååå bra ;-) Tills hon såg mig...... då höll hon på att dra omkull Mona.

Vi körde 4 dolda figgar idag. 1a skicket kom hon inte riktigt ihåg vad hon skulle göra, så jag tog tillbaka henne och gick upp en bit på stigen med henne, och då for hon iväg och visste precis vad som skulle göras.
2a skicket va klockrent, 3e skicket  gick hon först till samma ställe som figgen låg förra gången vi körde ( så typiskt henne) tog in henne igen och skickade om och då gick det bra. sista skicket gick bra men tyckte inte om den slangbiten så den sket hon i att ta haha.
Men jag tycker hon är duktig, va ju faktiskt bara andra gången vi körde.

Hon fick gå tillbaka med Conny och sitta i hans bil tills vi va klara. Skötte sig jättebra med honom också. Tror att det är bra träning för lilla madamme att hon ibland får gå med någon annan än mig, hon är ju så sabla mattig.
Sen fikade vi och så fick vi skjuts hem av Mona. Det tackar vi för.

Efter det blev det en runda i skogen med båda hundarna i solskenet så skönt.
Sen fick Kenzo en runda också, fattar inte att han kan skita ner sig så till den milda grad som han gör, gick samma runda med alla hundar, men den enda som det droppar om är Kenzo skithund =)

Nu ska jag slöa ett tag i väntan på att Helene kommer och hämtar Kenzo.
Ha en trevlig Söndag nu
Kramar från oss

RSS 2.0