En salig blandning

Så har det nu rasat iväg en massa dagar igen.
Eva (Peters syster) kom ju hit förra tisdagen, och vi har haft jättekul, pratat mycket strunt, varit ute på promenader tills hon hade blåsor på hela fötterna ( ingen hundägare alltså) plockat blåbär och svamp, ätit gott i för många dagar (trodde jag skulle sricka till slut) Och så vårat årliga spel med Millis och Stefan, Pictionary, och det är alltid samma diskutioner om vilka regler vi kör efter=). Men kul som tusan är det.

Sen på lördagen så var det ju utställningen i Norrköping (blandis).
Det var jag och Susanne som stälde Kellie och Wilma.
Och som står i tidigare inlägg så gick det ju så himla bra för oss=).
Susanne hade stor problem med att hålla i Akela utanför ringen ( hon är ju ruskigt mammig) och gillar inte när jag går ifår henne. Så när Kellie kom 1a så blev ju jag så himla glad och hoppa ju och tjoade runt, kanske inte så klokt, för Akela blev ännu tokigare och höll på att släpa in Sus i ringen haha vilken syn =) hon är stark den lilla loppan

Eva tog bussen hem från norrköping till sthlm.
Sen trodde jag det skulle vara lugnt men nej då, Therese skulle tomma sin lägenhet i Västervik, och var tror ni alla saker hamnade?????

Jo här, på min tomt:( gissa om vi hade lite att stå i, och mitt under en storrensning så blev det spöregn, då kastade vi in allt i hallen för att sedan bära ut det igen och fortsätta rensa.
Men efter många turer och ännuflera skratt så fick vi in allt i huset, för att nästa dag bära ut det igen och köra det till nästa ställe, ingen kan säga att min dotter kan planera, hon lever helt efter mottot att det löser sig.

Sen har hon och Hanna bott här tills igår onsdag, då vände dom hem till stockholm igen, och jag har varit helt slut efter sista veckan.

Här är Tessan och Hanna som måste ha det bekvämt för att se film, bäddat på vardagsrumsgolvet, och en pizza i knät haha Jag och hundarna satt i soffan

Tror att Akela har ett alvarligt samtal med Hanna här.

Kram från oss


Kellie uts


Min Kellie tog förstapriset i öppenklass å¨blandisutställningen i Norrköping i dag.
Haha så stolt man kan bli=)

Anmält till 2 utställningar

Jag kan lova att vi tog det lugnt igår, läste och tittade på tv hela dagen. Ja bortsätt från ca 1.5 mil i skogen då da=)

Och morgonprommisen idag blev åter igen blåbärsplockning, vi ska göra en paj när Eva kommer.
Blev lite rastlös nu då det har varit så lugnt i över ett dygn, så jag satte mig och anmälde Akela till 2st utställningar.
Norrköping och minnesutställningen i Vallentuna.

Kellie är nu i sluttampen på sitt löp, och det är ju jätteskönt, men tror att det snart är dags för Akka i stället,
dom beter sig inte som några "fina" flickor inte


Så här ser det ut mest hela tiden=)

Nu ska jag göra klart pajen
Kramisar från oss

Dåligt med sömn i detta hus=)

I Fredags kväll så kom Steffy och Puma tillbaka hit, och Daniel som varit med sin pappa i Västervik återvände han med.
Det blev ju som väntat full fart på hundarna som ägnade sig åt att härja runt i full fart.
Lite senare frammåt natten så kom äver Fredrik (min yngst, 20 år) och hans flickvän Sophia också hit, änen dom med en hund, Tiquila 8månaders amstaff.
Ännu mer full rulle blev det ju då.
Så vi kom ju inte i säng tidigare än kl 4, och Daniel skulle upp kl 6 för han skulle jobba på Hultsfred, Metallica spelade, så då vaknade vi ju igen, sen tyckte ju Puma att alla borde gå upp kl 8, men det var bara hon som tyckte det så hon fick ge sig;)
Men halv 10 så va vi ju i skogen.
Dagens schema blev alla i skogen för att plocka svamp och blåbär.


Alla våra små hundar roade sig kungligt med att springa ikapp och försöka hålla reda på 4 st människor som gick åt olika håll i skogen.

Medans Kellie som ju bara vill hitta en lämplig pojkvän fick vara kopplad, och hon va ju inte fullt så road som dom andra virrpannorna.

En Aussie med blå tunga är väll inte helt vanligt=)

Efter 2,5 timme i skogen så va vi alla ganska trötta, och hundarna va utroligt skitiga, dom hade ju sprungit igenom varje kärr dom hittat. Och för att inte snacka om hur mycket pinnar och barr dom tog med sig hem i pälsarna, härregud vi skulle kunnat gjort en brasa av allt det=)

Det blev en eftermiddag framför tvn, Fredrik och Sophia trodde dom skulle vila lite men Akela och Tiquila tyckte ju annat.

Man kan ju inte anklaga min söta hund för att alltid se så himla snäll ut. Jäkla monster är hon.

Jag och Steffy tog det iallafall lugnt franför tvn resten av kvällen och kom ju i säng i lagom tid. Fredrik och Sophia va ute och festade och kom hem vid 2-tiden, och med 4 glada hundar så ska ni veta att alla va vakna igen, men efter en timme så det lugnt igen.
Men vid 4 kom Daniel från Hultsfred då vaknade vi igen, det blir inte så himla bra med sömnen när vi är många i huset hihi men vad gör det.
Söndag va vi i Västervik, jag va så sugen på frukt så jag va tvungen att åka dit å handla, kom hem med 3st nektariner=) men en hel massa annat fick jag med mig.
Sen blev det blåbärspaj och det är ju så himla gott.
När dom väl åkt hem igen så hade jag storstädning, kan lova att det var behövligt, för Tiquila löpte hon med, men har inte kommit på hur man håller rent efter sig:(

Nu är det måndag igen och jag är ensam i huset ända tills i morgon då kommer min svägerska Eva, (hon har ingen hund) så jag och mina 4-fötter ska vila tills dess.

Kramar från oss utslitna=)

Bästa vänner




Vi är bästa vänner och älskar varandra=)

Inte gjort så mycket

Jaha så var det fredag igen och solen skiner och det är varmt.
Kellie höglöper och är just nu desperat, viker svansen åt allt som går förbi, tillochmed barnvagnar och väskor ser ut att funka i hennes ögon.
En grane har 2st svensk danska gårdshundar och dom sprang i skyttetrafik i går, det är tur att jag har en grind för ytterdörren för annars hade vi varit helt instängda.
Akela försöker vara livvakt åt Kellie, hon jobbar hårt på att hålla dom på avstånd från våran dörr. morrar och skäller som en riktig tuffing hihi


Akela har fullt upp med att äta ALLT, här är hon på krusbärsbusken


Röda vinbär är heller inte så dumt.
Hon plockar också körsbären från träden och slukar ju blåbär i skogen, man kan ju undra varför jag ger henne mat, hon borde ju kunna klara sig själv=) ska nog döpa om henne till Hungran

I onsdags så va vi åter igen hos Sus och Håkan för lite solning och badning, tom jag badade flera gånger.

Akela agerade mest solskydsfaktor åt Sus.

Sen hade jag, Sus och Ewa en gemensam matlagning, alla tog med vad som fans hemma och av det skapade vi en underbart god laxgryta som avnjöts ute på Ewas altan.

Bara tjejer ihop kan ju bli vad som helst vi ägnade oss åt att spela kort och ha fotmassage

Akela hjälper ju till med det också, man kan ju äta upp oljan=)

Nu ska jag ta och slåss lite med dammsugaren, ser ut att behövas;)
Ha det bra
Kramar från oss




Massa träning=)

Tordag och blåst och regn ute, fast det är inte kallt.
Jag och hundarna gick ner til badstranden för att träna lite, man får ju inte vara där med hundar men det struntade jag i idag, fins ju inte en enda som badar i detta väder.
Så en timme lyckades vi fördriva med träning och lek, så nu sover dom gott båda två.


Tisdag och onsdag så har dom haft en stor orientering i skogen och runt omkring, i tisdags så hade vi tillochmed en kontroll på våran tomtgräns, hihi Så framförallt Akela hade mycket att hålla reda på,
men hon var duktig och skällde inte på någon, men som sagt hon hade stenkoll på dom, och dom var många.

I tisdags så kom Sus och hämtade mig för vi skulle åka och köpa lite mer blommor.
Och Akela som har Sus som sin stora idol, hon blev ju helt galen när hon inte fick följa med, skällde och vrålade så hon lät över hela området.
Och jag fick en känsla av att det inte va så bra, så vi backade tillbaka bilen och då står Akela på fönsterbrädan på övervåningen, med öppet fönster, och det är högt.
Så in  å se till att hon kom ner och stänga fönstret, sen åkte vi iväg igen.
Men den lilla damen är ju helt otrolig på att hitta på egna lösningar, jag har aldrig behövt stänga för Kellie men men man lär sig =)

Sen va jag och fick massage hon Sus, jätteskönt.
Kan meddela att hundarna sov när jag kom hem, så hon lugnade sig nog snabbt när vi åkt.

I torsdags kväll kom Steffy och Puma ner, så det blev ju full fart på hundarna som sprang runt som tokar, mest på tomten men även ett par repor ut på vägen. Så lite gapande blev det ju.
Jag och Steffy roade oss med att dricka öl och vin till 3 på natten, inte bra kan jag lova.

Vakande dan efter å undrade varför??????? Blev lite mycket av det goda=(
Och vi skulle åka med Sus till Västerviks bk för att träna, det va lite tungt kan jag erkänna, men 2 timmar lydnad och agility blev det iallafall.
Kellie som inte fick följa med roade sig med att sno sockerkakan som fanns kvar, men blev inte så förvånad, hon brukar tröstäta när hon blir ensam, och ofta fins det ju något att ta.


Lördagen blev också ett hårt lydnadspass och ett par långpromenader.
Söndag vaknade Puma och Akela kl8 och tyckte att vi borde göra något kul, vi startade med att kasta ut deras mat på tomten, tog ca 30 minuter att hitta allt, sen gick vi ut 1,5 timme, kan lova att dom va trötta sen.

Efter en timme gick jag och Steffy ut å la spår och medans det låg till sig så gick vi till en granne som har 4 st små valpar (blandisar mellan jrt och tax) 6 veckor och sååååå söta. Sen spårade vi, Akela va jätteduktig första halvan, sen orkade hon inte så hon åt blåbär istället hihi
Kellie gjorde lika dant medans Puma tog sitt bra.
Efter det var dom ännu tröttare, då kom Madde med sin staffe Gizmo, då gick vi till skogen igen och körde lite sök, sen gick vi hem å fikade och tog det så lugnt det gick med alla hundar=)

Nu har Daniel kommit och ska stanna några dagar.
Vi har grillat flintastek och ätit så vill höll på att spricka, det va så gott.
Nu ska vi slappa resten av kvällen.

Ha det så bra alla ni=)

Lite blandat

Och så har det gått några dagar igen, i fredags så hade Ewa och jag skördefest

på en sockerärta=) men det gav oss en anledning att dricka vin hihi.

Och i lördags så tog jag och Susanne och drog iväg till Västerviks bk för att träna lydnad och agility, och dom hade lovat att det skulle vara svalt, men tänk att det var det inte alls, vi höll på att svettas ihjäl i solgasset, men vi körde på i 1 timme sen var vi helt slut. Men det var kul som tusan även om Akela inte tyckte lydnaden var jättekul i värmen.

Sen kom Fredrik, Tessan, Henka och Hanna förbi så då fick Fredrik hjälpa mig att klippa gräset, och som vanligt så fans det inte luft i ens däcket så fick Fredrik köra gräsklipparen till Stefan för påfyllning av luft.
Jag vägrar ju att kör den där åkgräsklipparen själv för jag tycker inte att den gör som jag vill, första gången jag provade så blev det inte alls bra, den skenade iväg med mig på uppför en liten slänt och jag blev rädd och skulle kasta mig av men fastnade ju i någon spak, så där hängde jag, skrikande och sprattlande, medans Peter och Daniel skrattade så dom höll på att dö.
Dom tyckte det var jättekul, och igentligen så hade jag ju knapt styrfart på eländet, men sen dess så vill jag helst slippa umgås med den.

Igår Söndag så gick vi flera långisar, vädret var svalare men inte kallt.
Därimellan så läste jag och tittade på tv, en riktig slöardag. Och hundarna är också lite sega, så dom protesterade inte alls.

Idag spöregnar det och 12.5 gr hutter hutter, men på med regnställ och ut i skogen, jag tycker att sånt här väder är ganska bra att plocka blåbär i, för då är inte myggen där.
Så jag plockade blåbär med 2 hundar som ska äta blåbär just där jag ska plocka, Akela är värst för hon kollar vart min hand är på väg sen kastar hon sig fram för att komma först=( så tillslut på petade jag till henne på nosen och tyckte hon kunde äta någon annan stans, då kör hon ner hela käften i plantan och rycker upp den och går därifrån. Vilket humör den damen har, men jag fick mig ett gott skratt. Dyblöt jättesur Akela med en hel blåbärsplanta i munnen haha

Sen när vi kom hem efter en timme så ser jag att dessa mördarsniglar håller på att inte min tomt, så in efter salt och nu har jag säkert 200 nysaltade sniglar på tomten, blir ju inte kul när jag ska ta bort dom sen fy tusan, men det kommer inte ske idag.

Nu ska jag sätta mig i soffan under en filt och läsa och dricka kaffe.

Kramisar från oss

Wilma styr Akela mm


I tisdags så va vi hos Sus och Håkan igen, det är ju så skönt att sitta vid sjön och hundarna kan bada hur dom vill, ja även andra kan ju bada=) men jag är ju en badkruka hihi
Wilma som är några månader äldre än Akela hade fullt sjå med att visa att hon är den som bestämmer, och Akela kryper.

Kellie tyckte att hon kan minsan visa hur man hoppar från bryggan

Och då kommer man ju före alla andra badande till bollen=) och kan sno den

Astrid vill inte bada, men envisa Leffe tyckte att lite svalka skadar inte, så i vattnet hamnade hon med

Wilma gillar inte heller att bada, så i vattnet har ju Akela en frison där Wilma inte bestämmer, och att Akela älskar vatten har väll inte undgått någon som läser här=)

Tror inte att wilma är helt nöjd med att Akela vågar gå ifån henne;) hon ser jättekaksig ut

Kellie tog bästa platsen bredvid Sus när vi senare satt och väntade på pizza.
Vi tyckte att vi skulle vara lite bekväma och äta på papperstallrikar och med händerna (ingen ville diska)

Men Håkan fick skölja rent alla platterna efter den middagen, kartong med salladsburkar och såser råkade ju hamna uppochner så det blev lite annat jobb än disk.

Ja igår så gjorde vi inte mycket alls, blev inte ens en långis men lite uppletande på tomten och godisletande orkade vi iallafall.

Idag har vi gått en långis och sen har vi varit nere vid båtarna där hundarna har simmat runt.
Jag lovar att den här värmen tar på mina små fyrfötter, det är inte lika mycket bus som vanligt inte.
Dom kan tillochmed vara lösa i skogen nu, och det är ju så skönt.

Nu ska vi gå ner till Ewa och Leffe, Ewa lockade med ett glas vin med läsk och jordgubbar, och det låter svalt och gott så här i värmen.

Kram från oss med solsting=)

RSS 2.0