Kellie har dragit ut sin tand

Hej hopp!
Fattar inte varför jag är så dålig på att skriva här då =)
Men nu kommer lite iaf.

Kellie har opererat ut sin hörntand den 18 maj på Mälarhöjdens vet klinik.
Allt gick bra och jag blev 3400 fattigare ;-)




Vilken jäkla rot det är! Eftersom Kellie äter Prednosinol så kan hon inte äta dom vanliga värkmedicinerna så lilla skruttan blev satt på Tradolan, herregud hon blev ju helt veck på dom, och urdålig i magen. Så hon fick faktiskt klara sig med bara hälften av dosen.
Och det gick bra iaf. Hon får bara äta soppa nu första veckan, så här mixas Bravo Lamm med vatten till en mycket (i mina ögon) äcklig soppa. Men hon äter så glatt så =)

Akela hon är ju som vanligt glad och pigg, alltid redo för upptåg ;-)
Hon älskar ju söket så till den milda grad att hon skriker så fort jag packar ner sakerna i ryggsäcken ;-)
Ska se till att få hjälp att träna in "norskrullen" på henne, så vi slipper alla slangar som vi nu använder.

Vi har också haft ett par riktigt bra lydnadspass, då hon har varit taggad till tusen.
Men hon är helt klart en hund som inte funkar riktigt bra om jag tränar varje dag, hon är bäst när det gått några dagar imellan.


Vi har passat lilla Rusa en del sista tiden och hon och Akela kan hålla igång hur länge som helst ;-)


Fattar inte att hon har sånt tålamod. Rusa hänger, sliter och drar i henne och hon bara busar vidare=) Ja hon blev ju arg när Rusa satte tänderna i hennes näsa, men det va glömt efter 30 sekunder.

Nu ska jag ha lite pälsvård på Akela, klippa lite på svansen och tassarna. Alltid lika kul då hon tycker att sånt inte alls behövs;-)
Införskaffade ett trimbord för ett tag sedan, Blev bra mycket lättare att piffa till henne då, fast still står hon ju inte iaf ;-) Så jag får pinna runt bordet vartefter hon snurrar runt haha men vi har ju ingen brådska så vi kan ju härja på på det viset.

Ha nu en bra dag

Njuter av värmen



Nu är det varmt och skönt, så bada är ju ett dagligt inslag =)


Har också kört lite uppletande. Kul som tusan tycker Akka, men glömmer ibland bort vad hon ska göra, så träning behövs oftare.


Väntar på att husse ska gömma en kotte, det är det enda hon vill leta efter hihi, hon har aldrig varit intersserad av föremål =) Men kottar kan man bära runt på hur länge som helst.



Lite intervall träning har också skett, gäller att släppa iväg Kellie först annars så ska Akela bara "bråka" med Kellie ;-)



Hon ser ut som en köttbulle ;-) Men fort går det ;)


Så här markerar Akka pinnarna i spåret, hon har en mycket egen stil att spåra men hittar konstigt nog alla pinnar ?! Hur hon bär sig åt fattar jag inte för hon går då tusan inte samma väg som jag gör. Men hon har kul och blir trött så jag är nöjd, och det är ju bristande träning där med hihi.

Ja det va lite som det kan se ut nu när värmen kommit till oss.

Annars så är allt lugnt just nu (läs, inga mer olyckor) Båda hundarna är ju jätteglada eftersom dom nu får färskfoder pga Kellies tand.
Jag fick kasta ut lite av våran mat ur frysen för att få plats med hundarnas mat haha Peter höll på att bryta ihop när jag talade om det ;-)
Akela som alltid är mer än galet hungrig, hon dregglar en hel pöl på golvet innan maten hamnat i hennes skål och serverats, och det blir tvärhalt att kliva i, kanske ska uppfinna någon form av hakklapp till henne;-)

Ha det nu så trevligt i värmen.
Kramar från oss

Dyrt med trasiga tänder på hund =(

Solen skiner och livet känns faktiskt riktigt bra. Eller iaf ganska bra ;-)
Kellie har fått en tandfraktur på hörntanden i vänster underkäke, detta lyckades hon med förra onsdagen så i torsdags va vi hos en veterinär som kollade och skickade remmis till Mälarhöjdens vet.
Så nu ar vi fått en tid den 18/5 kl 12.00 för att fixa till detta, oppas nu att det fungerar med en rotfyllning, för det ska ju vara ett rent hel**te att dra dom tänderna.
Priset för ett sådant ingrepp ligger på ca 10 000 kr. Fick faktiskt hicka när hon nämnde summan.
Ringde snabbt upp folksam för att kolla om försäkringen täcker, och det gör den=)
Då fick jag en total gråtattack i telefonen av lättnad, Stackars kvinna, hon måste trott jag va helt galen haha
Hundarna tycker att det skett en bra förändring i deras mat ( Kellie får inte tugga, då pulpan ligger synlig) så det blev ju snabbt att åka och köpa färskfoder. Enda problemet är ju att jag skulle behöva en större frys, men men jag kastade ut lite av våran mat för att få plats med deras haha så man håller på för sina älskade 4-fötter ;-) Men det är dom värda, undrar om dom vill gå tillbaka till torrfoder senare, annars får jag väll ställa in en frys till i någon hörna =)

Ja annars rullar tiden på som vanligt, har varit SÅ dålig på att träna med Akela så jag skäms för att säga det :(
Men vi har iaf kört söket varje söndag( alltid något) Och igår så fick jag beröm för att hon är SÅ duktig så Kenta (tränare på ssbk) tycker att vi måste satsa på detta :-) Då blir jag allt stolt över oss =)
 
Nu måste jag få lite frukost så jag orkar med den urtråkiga tvättstugan lite senare, har bara skjutit upp den nu när det har varit solsken ute.....

Ha nu en bra dag.
Kram



RSS 2.0