Kellie


Kellie som sitter och tigger godis av Catrin, man blir ju så hungrig av långa promenader.

Efter bad måste man ju torka sig=)


Hon har en underbar framfart för att bli av med den rena lukten eller något sånt.

Lite strunt bara


Och så var det Onsdag igen:)
Igår så hade vi avslutning på kursen, och tro det eller ej men vi hade skitväder, fint väder hela dagen och regn så fort kursen började. =kurs är tråkväder
Inte kul att kursen är slut, men hoppas ju på att vi kommer hålla ihop och träna vidare iallafall.
Vi ska ju ha en träningstävling också men vet inte riktigt när.

Igår morse så tog jag och Catrin en låååååång prommis flaten runt ca 1.2 mil, tog lång tid eftersom hundarna ville bada överallt.

Nu ska jag snart ut med Steffy och Catrin igen, men inte lika långt som igår.

Ha en trevlig dag

Fy för fönstertvätt


Hej hopp!!
Igår blev det riktigt segt på eftermiddagen, men när jag höll på att somna så kande jag att det var dags att gå ut å röra på sig, så vi tog en skön 2-timmars med bus och bad i Flaten ( ja jag badar ju inte,brr)

Idag vaknade jag kl6, fy tusan, slummrade sen till halv 8, mycket trevligare tid. en timmes promenad.
Sen startade jag med fönstertvätt, och det är något av det tristade jag vet, inte för att skälva tvättandet är så jobbigt,
Med det tillkommer ju hundra andra saker, blommor som ska duschas, gardiner tvättas, torka all målning runt om, flytta soffor och bord å stolar. Så innan man ens har nått fönstret så ser hela hemmet ut som ett slagfelt.

Och då kommer ju också alla hårtussar/dammtussar fram,( som trots dammsugning varje dag) har överlevt.
Snabbt åker tussarna över golvet och efter kommer en överförtjust Akela, som kör slalom mellan hinkar, pallar och all annan bråte som ju nu står utspritt, och slår omkull en blomma (som jag glömde ta till badkaret) så jord på golvet, men det hindrar inte henne inte, nä hon tar ett varv till och river ner en burk med vatten och blomskott i.
Så då måste man ju ta hand om det innan fönstertvätten ens kommit igång.


Men jag har ju tur som inte behövde stryka gardiner iallafall, för min strykbräda har dött och hamnat på tippen och jag har inte skaffat någon ny (tycker det är tråkigt att slänga pengar på sånt som inte är kul)
Men min underbara mamma på 73 år bor nära mig och hon stryker så glatt så. Tack mamma.

Nu flera timmar senare är fönstren rena, gardiner uppsatta, hälften av möblerna på plats.
Nu skiter jag i resten, ska ta hundarna på en lång vända med Steffy.

Ha det bra och njut av solen

Visas idag i bikini!!!!!!!!!!

Jaha nu har vi klarat av utställningen i Österbybruk, det gick ju som jag trodde helt åt fanders för oss, en 2a i kv.
Men desto bättre för Rudolf som fick CK och kom trea bästa hane. Grattis till er.
Troy fick också en 2a i kv.

Men till kritiken:
Lite lätt, bra huvud, lite stora och hängande öron, mkt lösa armbågar, knapt vinklad fram, ännu lätt bröstkorg, kort och sluttande kors, tillräckligt vinklad bak, stubbsvans med knick, rätt pälskvalitet men visas idag i bikini, behöver tid.

Jag bara älskar komentaren om bikini, för det är ju sommarklädd hon är, och hon är allt annat än snygg nu.
Men tycker nog att dommaren var väldigt snål med att dela ut ettor i alla klasser.
Och många fick påpekande om att hundarna var lösa både här och där, (hörde från andra som läste sin kritik)

Men en trevlig dag har vi haft och det är alltid kul att träffa kullsyskon. Och ägarna såklart=)

Nu har vi tränat lite lydnad och varit och simmat i Drevan tillsammans med Steffy och Puma, så den rena hunden är nu ett minne blott. fniss

Ha en trevlig Söndag, vi ska lata oss nu=)


Planering inför ...................


Idag är det ett jäkla regnande ute, och imorgon är det dags att ställa ut rugghönan i Österbybruk,
Och jag kommer bli himla sorgsen om det regnar då med, för då ser hon ju ändå tanigare ut, om det nu är möjligt.
Så jag hoppas på solsken, hoppas hoppas

Det är alltid ett himla planerande innan man ska iväg på såna här upptåg, är ju så mycket man ska ha med sig, som vaccinations intyg, rätt koppel, matsäck, filtar, ja just det man kan ju inte sitta på filt om det är blött, så jag tog Peter under armen och åkte iväg till Jysk för att köpa ihopfällbara stolar, så smart av mig=).
Och så halkade jag in på Rusta och hittade ett par blommiga stövlar som jag va tvungen att köpa och lite godis så klart.
Sen till mataffären för att handla till matsäcken, några goda mackor kunde vi ju enas om att ta med oss, så så långt var vi överens, men vad ska då vara på????
Jag ville ha hemgjord skagenröra, det ville inte Peter, han skulle ha en med ägg och en med rostbiff, så tillslut så kom vi ut ur affären med en stor påse och 280 kronor fattigare. Ska det inte vara billigare att äta medhavd mat än att köpa något på plats?? (skakar undrande på huvudet)
 
Nu är iallafall min röra klar, Kellie är redan hos Gittan och Danne.
Jag och Akela ska snart ta en långis tillsammans med Stina och Nova.
Sen ska det badas, men för att bada Akela så krävs det en del planering med, alla mattor måste tas bort, stänga dörrar, täcka golven med handdukar (man badar inte henne bara för skojs skull)
För hon drar fram som en tornado så fort hon tycker att hon är färdig, och gnor sig mot allt hon lommer åt.
Vid ett tillfälle när jag badade henne och inte tagit bort mattan innanför ytterdörren så använde hon den som handduk, och det ressulterade ju i att hon va lika skitig igen, det är inte alltid kul med hund som har massa vitt i pälsen, hihi

Ha det så bra nu.


Akela höll på att kvävas av en pinne

Idag har jag och Vigge varit ute på en långis och Akela och Tindra har rusat runt som tokar och badat för att sedan gräva gropar, resultatet av det blir mycket skitiga hundar. Akela har nog inte en enda vit fläck nu haha

Men på hemvägen så sprang Akela som vanligt och tuggar på pinnar, sen ser jag hur hon bara står och kväljer, får inte luft, fy fan vad jag blev rädd. kollar snabt om jag hittade något som fastnat i munnen, men inte då, det satt i halsen, vända uppochner på henne och trycka i mellangärdet (vet inte vad det heter när man gör så) sammtidigt försöka få tag på min osvikliga granne Elin. Vilken cirkus och inte släppte skiten heller, sen när jag väl har fått tag på Elin så hon springer benen av sig då vänder jag stackars Akela för 3e gången och då kom pinneländet upp.
Tror inte jag har varit så rädd i hela mitt liv.
Men jag är ju glad att jag har varit på första hjälpenkurs för hundar så jag hade en aning om hur jag skulle göra.
Akela är nog lika chockad hon för hon är helt slut, och det är ju inte så ofta som det händer.

NU ska jag vila, för jag är helt skakig fortfarande.
Ha det så bra


Inte lätt att vara rolig inte

Nu har jag och Akela tränat lite under Elins översikt.
Idag låg mycket fokus på att Akela gärna släpper kontakten i fotgåendet, så då kom Elin med den ljusa iden att jag skulle Skutta runt och leka med leksaken och riktigt reta henne att hon inte belönas när hon gör fel....
jättebra ide, och funkar ju när Elin visar, men jag som är som en skadeskjuten älg  lyckas ju snubbla över Akela och göra en snygg vurpa=) hamnade på alla fyra, asgarv blev ju det.
Sen enades vi om att det går bättre om jag låtsas äta upp godiset i stället, så jag ska noga välja sånt som är gott för mig för jag kommer väll av misstag stoppa det i munnen, haha

Tränade lite annat också, så som helomvändningar som hon också segar på.

Såg också att rubriken på bilden under är ju fel=) ska ju vara vad vore livet utan VATTEN
Inte mycket som är rätt här inte

Ha en trevlig kväll


Vad vore livet utan mat


Rugghöna


Vad tycker ni om denna skönhet??? Haha jag tycker hon ser jättehemsk ut.

Sista tiden så har jag ju haft STOR träning av mig själv på att inte bli så spänd vid kommenderring, och när Steffy och jag har tränat så har det gått riktigt bra. Så jag ger mig själv en liten guldstjärna, fniss.

I måndags så skulle jag ta en ordentlig prommis med bara Akela för att jobba på hennes intresse av vilt (hon går med lina när jag har båda hundarna med), men först mötte vi Maggi och Gant så det blev bus och lite lydnad i stället, sen han jag nästan ända hem, då ringde Helen och undrade om vi skulle köra lite uppletande, och det skulle vi ju då såklart, så in i skogen igen.
Och tro det eller ej , men det gick ju riktigt bra, med våra mått mätt. Hon hämtade både handskar och en plånbok efter lite hjälp =) men det går frammåt. Hon kommer ju inte in med sakerna ännu, men hon kommer närmare och närmare.
Vi gick ut vid 5tiden och när vi var på väg hem igen såg jag att klockan var halv 8 så vi hämtade Kellie och gick kvällsprommis på en gång, kom hen vid kvart över8, dyngsura för det regnade hela tiden.
Sen somnade Akela med huvudet i sin säng och kroppen utanför, hon var helt slut.
Mina skor jag hade då,är fortfarande blöta, tur man har flera par.

Igår hade vi träningskurs på Ågesta och det gick bra där med, men blev ett himla race när en hund började kuta runt och tog med sig både Akela och puma i leken.
Hon höll apporten riktigt bra, blir så glad=)
Men platsen tar vi det lugnt med ett tag till eftersom hon har börjat resa sig:(

Nu ska vi ut och få en omgång av Elin, får se hur det går

Ha det bra

Ser ut som en hittehund :(


Igår kom PM till Österbybruk den 24/5.
Ta en titt på denna helt urfällda hund som ska ställas ut. Skulle kunna tro att hon är en hittehund från Spanien eller så. Hon ser förjäklig ut :)
Men vi åker iallafall för det är ju så kul att träffa kullsyskon, men mest deras ägare så klart.

Skulle vi träna????


I går så åkte jag och Steffy ut till Ågesta för att köra lite lydnad, jag måste ju tränas i att bli kommenderad, och det gick faktiskt riktigt bra tycker jag.
Efter det träning så roade sig Puma och Akela med att springa runt som 2 tokar, Puma blir så sur när hon inte hinner med, så hon bara skriker rakt ut, haha lilla gumman :).

Nu har jag och Helene och Angelíca varit ute 1.5 timmar, så skönt så , och Akela har badat och skitat ner sig som vanligt, men oj så lycklig hon är då.

Snart ska jag ut och bli kommenderad av Helene, då vet jag att jag blir så himla nervös igen, men ska jobba hårt på att slappna av, hur man nu gör det haha

Ha det så bra

Hoppsan en bra bild på Akela ;)


Tro det eller ej men jag har lyckats få en bild som jag är riktigt nöjd med, fniss, det händer ju inte så ofta.

Snyggingen Kellie


Varför????????????????

Då var det helt plötsligt Onsdag igen och solen skiner och det är jätteskönt ute.

Igår hade vi kurs igen, vi startade med en platsläggning med Kentas gäng och det gick jättebra.

Sedan skulle vi börja med en plats med mitt eget gäng, och vad gör hon? STÄLLER sig, fan fan det har hon aldrig gjort, varför ska hon starta med det nu?? blir så sur så. men vi ska backa tillbaka till först början, och jag vet att det inte är något att sura över men men


Sen nästa varför är, varför jag blir så himla nervös så fort någon ska kommendera mig, blir helspänd och låter och går som jag aldrig gör annars, och Akela ser ju självklart ut som ett frågetecken och det är ju inte konstigt när matte helt byter skepnad till ett monster eller nått.
Så nu är ju nästa att alla jag träffar ska kommendera runt mig, så jag kan lära mig att slappna av.

Nu på morgonen så har jag, Steffy och Catrine  varit ute 1.5 timme, så hundarn har busat och badat och gjort slut på all energi, härligt.
Jag och Steffy tog även å kommenderade igenom ettan på varandra, så den träningen startar frånochmed idag=)
Men Akela reste sig på platsen igen, men det glömmer jag nu och backar bara tillbaka:)

Ha nu en trevlig dag


Flaten runt är långt, hihi


Idag va vi lite slitna efter gårdagens utflykt, hihi så Jag sov till halv tio. Vaknade när Peter kom in med hundarn som ju genast studsade upp i sängen och pussade god morgon . mysigt mysigt.

Måste ju berätta vad Kellie vann igår: Plack off, glycosamin, en stor tasstrasa, duschshampo (till matte) och en hel del tuggben och kex, Så måste säga att blandis har bra priser.

Jaja som sagt seg förmiddag, men vid tvåtiden kom jag iallafall ut, skulle ta en helvlång vända var tanken. kom hem halv sex,
Vi gick Flaten runt, sen stannade vi vid ett fik (Torpet) i Orhem, dit fick Peter ta bilen och komma och utfodra mig med lite Äppelkaka och lite vätska. Vi hade då gått ca 1 mil.
Med sig tog han också Stina och Nova, så efter utfodringen tog jag och Stina en timmes prommis till. hem

Sen hinner man hem, svettig och trött, Då startar Peter prata om att han är hhungrig, jag som bara ville lägga mig och pusta ut. Det blev korv med bröd, det  va vad som  fans i kylen som gick fort att göra utan att behöva gå dom 100 meterna till affären.

Nu ska jag titta på en film och bara ta det lugnt resten av kvällen, hundarna sover som små barn och ska bara få en väldigt kort vända i kväll.

Ha det så bra

Är detta dans??



Kanske kan det här vara något för Lets dance nästa sesång, en ny pardans, här utförd av Akela och Nova.
Visst har Nova ordentligt sträckta vrister.

Kellie utställning i uppsala


Imorse så vaknade jag kl 5, och det är ju inte riktigt min tid på dygnet, men jag kunde inte somna om, så vid kl6 så råkade jag väcka Peter :) så hade jag lite sällskap å se på tv.

Vid 7 så tog jag hundarna på en prommis i spöregn, Akela som inte har några problem med att blöta ner sig eller skita ner sig, hade ingen lust alls att gå i skogen i regnet !? måste varit fel tid på dygnet.  haha

Sen vi 9 så lämnade jag Akela hos Danne och Gittan ( mina underbara grannar och osvikliga hundvakter) sen packade vi in kellie och Nova (9 månaders blandras)  Och Novas matte Stina i bilen och drog iväg till Björklinge i Uppsala på blandisutställning. Och tro det eller ej vi körde fel och fel och fel trots att vi hade färdbeskrivning med oss =) Det var Stina som dirrigerad hur det skulle åkas, så jag är oskyldig, fniss

Men väl framme och efter mycket väntan så kom Kellie 2a i öppenklass, Min nästan 7åriga tjej hon är så fin så=)

Så här löd kritiken:
Mycket trevlig feminin lugn tik.
Bra hals och rygglinje
Väl ansatt svans
Bra front och bröstdjup
Rör sig bra från sidan med bra steglängd
Bra vinklad fram och bak
Härligt tecknad med bra päls och glans

Så nu har vi gått en timme i skogen, så nu ska jag bara slappa resten av kvällen.

Akela hade föresten skött sig utmärkt, och det gör mig jätteglad, hon har alldrig varit borta förut. Men det va nog så att jag hade mer separationsångest än henne.

Ha det jättebra nu !!!!!!!

Hjärnsläpp

Nu har jag änat hela dagen åt att springa runt ute i blåsten med hundar, Akela har fått 2.5 timme Kellie 1.5 timme och Keneo 1timme.
Så nu satte jag mig vid datan och latade mig, och innan jag vet ordet av så har jag anmält mig och Akela till 2 LK1 i början av Juni, det måste ju räknas som hjärnsläpp, eller??

Eller kanske kan bero på att jag va tvungen att bada fötterna i Drevan när jag konstaterade att Akelas röda boll inte flyter:( och snål som man är så trippar man ju ut i vattnet för att hämta den, medans hunden står kvar på stranden och blängde.
Men hon passade på att skaka av sig en massa vatten över mina skor och strumpor hihi.
Så jag fick gå i både sandiga och blöta skor, hon är bara underbar.

Glömde skriva förra gången att Akela faktiskt har hållit apporten i ca 3sek !!!! jippi vilket framsteg =)
Det lilla livet som kan stoppa vad som hälst i munnen, men kan inte sitta med den!? Men hon kan gå fot med den, så det är ju synd att det inte räknas.

Nu ska jag äta lite sen är det Dags för Kellie och Mirko att få sig en promenad.

Ha det så bra

Här har inte hänt något alls:)

Jaha och så va nästan onsdagen till enda med, tusan vad degarna går fort.
Igår kväll hade vi träning på klubben, men då vädret inte va så kul så var det bara jag och Susanne där, så vi pratade mest om tävling och annat strunt och fikade så klart. men det blev även lite träning,

Idag så har vi varit på golfbanan och busat med bollar, Akela skulle nog kunna spring tills hon stupade haha
Sedan blev det en rask timme med Kenzo, jag såg ut som jag var nyduschad efter.
Efter det så var det dags för tvättstugan och det är ju lika tråkigt varje gång, men skönt när det är klart, och så är det ju så skönt att lägga sig i en renbäddad säng, med lite mindre hundhår och annat som hundarna drar in och glatt släpper av i sängen.

Nu har vi varit i skogen och sedan blev det bus mellan Akela och Nova så nu ska här slappas.

Ha det så bra

Måndagsträning

Igår va jag och Akela ute på klubben med Elin och Linda.
Hon har ju helt blandat ihop ställande och läggande så det får vi ju träna ordentligt på.
Linförigheten gick därimot jätte bra.
Inkallning och hopp är ju heller inga problem mer än att hon har fått för sig att hon ska bita i min tröja när hon vänder upp, och det är ju ett stort problem, nu blev det ju lite rörigt igen hum, menar att hon sitter kvar fint, kutar/ hoppar med bra fart, sen kommer då ingången med bitandet. det ska vi träna vidare på ikväll.
Platsläggandet är inte något problem,men igår när Elin och Linda gick å gömde sig i skogen så ville hon ju helst springa efter, så hon låg oroligt, men kvar. Jag gick å belönade flera gånger så hon klarade det iallafall.
Apporten pratar vi inte om.

Sen hade vi lite uppletande, hon springer ju ut som en raket sen letar hon, plockar upp, springer å byter och vill inte komma in med något alls, så jag får kuta som en liten hare för att locka med henne.
Men hon tycker det är jättekul, tur att någon tycker det av oss.

Nu har vi varit ute och tjejerna ligger utslagna på golvet, det är härligt tycker jag. Och det är städat och fint här hemma, så jag kan lata mig tills det är dags för klubben igen.

Ha det bra

En helg till är slut


Ja så har det ramlat iväg en massa dagar igen. Det har blivit  många långpromenader som vanligt, och bara ett träningstillfälle då vi la full fokus på linförighet, läggande och ställande inget annat. Och det gick jättebra.
Ska anmäla oss till flera tävlingar så det är ju bra då om vi lägger lite tid på detta med att träna då;)

I lördags fick Peter för sig att vi skulle åka till Västerås och titta på gammla raggarbilar, kul kul 25 mil i bil, och det va inte ens kul:(. Men som tur va så hittade jag en stor godisaffär längst vägen, så det blev en stor (2,5kg) påse haha
Hundarna va så klart med.

Igår firade vi Daniel, han fyller 25 i dag. Så ett stort grattis till min son Hurra Hurra
Efter firandet, kaffe och bullar mm så skulle jag ta en riktig långis med hundarna som varit ensamma hemma, kommer en bit in i skogen då jag av någon anledning tittar ner på mina fötter och ser att jag har på mig olika skor:)
då vände jag och gick hem, men  jag skrattade gott så tårarna rann, Peter bara skakade på huvudet och menar att man kan vänta sig vad som helst av mig. hum.

Nu på morgonen har jag och Elin varit ute en timme. Nu ska jag äta frukost.
Ha det bra

Tävlingsdebut

Ja igår kväll så var det då dax för våran första tävling.,på ssbk. Jag var så nervös så jag trodde jag skulle få hjärtstopp,haha.
Vi startade som nummer 7 och det gick ju inte så bra, men skrapade ihop 119 poäng, så det är bara att börja träna nu då, så man kan försöka igen.

Men det är jätteskönt att ha detta gjort, och jag är ju jätteglad att jag inte snubblade eller gick av planen i panik:).

Och allt detta för att jag slog vad med Fredrik föe en månad sen, att om han klarade körkortet på första försoket så skulle jag tävla. Och jag lovar att jag var säker på att han skulle kugga teorin, men nej då, han klarade det.
Så allt är hans fel:)

Poängen blev
platsliggande 10
Tandvisning 10
linförighet 6
Läggande 5
inkallning 7.5
Ställande 0         Det enda hon kan ordentligt:(
Apport 0
Hopp över hinder 8
Helhet 7

Ja det kunde ju varit värre, vi kom ju inte sist iallafall.
Ha en trevlig dag

RSS 2.0