Promenader


Fan matte vad du är grinig, varför får jag inte äta upp det, skit är ju gott.
Skulle tro att det är så Akela tänker varje gång jag kommer på henne med "förbjuden" föda=) men hon har absolut inga smaklökar denna tjej, hon får i sig allt som jag INTE tycker hon borde få i sig, och sen stinker hon skit vid varje andetag.


Kellie tycker att det är på tok för varmt för att tjoa runt i skogen, så hon lägger sig på svala ställen så fort hon kommer åt.


Ja Akela svalkar sig hellre i lervatten, men det är faktiskt svårt att inte le när man ser henne skena runt som en toka .


Och så här blev resultatet av den roliga stunden, men tänk att då kunde jag hålla mig för skratt.
Ja det här var gårdagskvällens prommis och det är ju inte så kul att veta att denna skitgris kommer sova i min säng, som dessutom är renbäddad med vita lakan=) undrar hur jag tänkte när jag valde dom?

Men så blev det ju Tisdag och vi vaknade redan vid 7 så vi hann ta en riktigt långis på morgonen innan värmen förlamade oss.


Blev simmning för Akela så nu är hon ju ren igen (men det är inte min säng)


Så hon ser ut när hon är blöt, som en mager hittehund


Och till hur den här ser ut sen då haha


Den här lilla varelsen som lyssnar till namnet Rocky och tillhör mina grannar Millis och Stefan,  han är den hemskaste hund som finns om man frågar Akela, hon kryper för honom och har tillochmed kissat på sig när han morrat åt henne. 

Nu ska jag ut å sätta mig i solen igen och läsa, det har faktiskt kommit ett moln på himmelen=)

Ha det bra

Varmt som tusan


Så här glad är Fredik över att vara i Ankarsrum=) Han är min "lilla" sprattelgubbe

Inte kan man klaga på vädret inte, varmt som tusan är det, och det märks på hundarna också.
Så våra långprommisar har vi lagt på hyllan för ett tag.
Igår tog vi en prommis till Susanne och Håkan mitt på dagen, och dit är det bara 1.5 km men jag trodde att jag skulle svettas ihjäl innan jag kommit fram=) hundarna badade och jag orkade inte byta om så jag badade benen hihi

Idag har jag varit i slagsmål med min j...a klätterros, den har vuxit så mycket att delar av den låg på marken, så det var ju bara att gå i närkamp för att binda upp den, och det säger jag, hade den inte varit så himla stor och taggig så hade jag klippt ner hela skiten=( den gav sig på mig åt alla håll, så jag har rivmärken på hela armarna och ett flertal taggar i fingrarna som  blödde och gjorde ont, stackars mig, ja ingen ska ju anklaga mig för att ha gröna fingrar iallafall.



Trots värmen så tycker ju Akela att det ska kastas boll.

Kram från oss


Idag är jag jättepigg

Jaha den här sonen som skulle komma i går, han fastnade i Västervik och glömde sin mamma;( och han som skulle handla godis till mig.
Men han dök upp idag iallafall=) glad mamma då hihi

Kanske tur han inte kom igår för jag var supertrött och ramlade i säng vid halv 11, och sov som en sten till halv 8 i morse, med några undantag för att sparka bort en Akela, som trots att vi har en 180cm bred säng envisas med att sova i min säng, helst på mig. Så jag är ganska van att vakna som ett ihopknölat gem på mornarna, så det tar sin tid innan jag rätat ut min stela kropp. hihi

Men jag vaknade ju pigg i morse och tog hundarna på en 5km med tillhörande simmning ( för hundarna) och idag kunde dom skena lösa ett tag utan att vinda vilt, så skönt.
Sen när vi kom hem så bakade jag matbröd och löste melodikrysset med telefonkontakt med Peter (som ju är kvar hemma) och med min mamma som är på öland, det är ett himla styr när alla är på olika håll, men kul, och vi klarade hela. Har ju också hunnit läsa och slåss med ogräset.

Nu har Fredrik och Henke hämtat hundarna, och åkt å badat, så jag slapp en prommis, faktiskt ganska skönt ibland.
Om ett tag så ska vi iväg å grilla hos Leffe och Ewa. Och hundarna ska ju självklart med.

Ha det bra i sommarvärmen nu
Kram från oss

Bara latar mig=)

Ja nu har jag kommit in i läsartagen igen, det händer så fort jag kommer hit=)
Men har ju även jobbat "lite" med allt ogräs, och med det har jag att göra hela sommaren och inte blir jag av med det iallfall. Det är vid dom här tillfällena som jag önskar att jag hade råd att asfaltera hela tomten, jag älskar inte att vara pysslig på det viset, och blommor kan man ha i krukor, hihi

Jobba hund har det heller inte blivit så mycket med, i onsdags så tränade jag lite med Akela men det va lite, men det vi tränade utförde hon ju bra, så då tyckte jag att jag kunde återvända till slötillvaron igen=)

Det låter på mig som om hundarna inte gör något alls, men vi har som vanligt flera timmar som vi går i skogen varje dag, så dom lider inte, och dom är ju ute på tomten från morgon till kväll.
Men det går inte att ha någon av dom lösa i skogen, dom tycker att dom kan springa som dom vill och lyssnar inte, så då får dom gå i koppel:( och det är jättetråkigt att gå med dom i koppel.
Jag är ju rädd att dom ska springa på vildsvinen i skogen, Kellie gjorde det för några år sedan och då var jag livrädd.
Men dom kanske lugnar ner sig lite när dom vant sig vid skogen här igen.

Nu ska jag laga mat, och så kommer snart Fredrik hit (yngsta sonen,snart 20 år)
Ha det gott

Solen är här!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter att jag igår blev ensam här så gick jag och hundarna till Susanne och Håkan, och som vanligt när jag trampar iväg så kommer ju regnet, mutter mutter=(. Men efter en timme så kom faktiskt solen tillbaka och vi kunde sitta ute och njuta av tomten dom har, och den är det ju inga fel på.
Akela kunde springa lös och bada och härja runt som hon ville.


Men hon gillade inte när Sus stängde dörren så hon inte kom in=) hur hon än försökte att pressa sig genom kattluckan. Lilla skruttan=)

När vi sedan kommit hem och skulle gå å lägga oss, då va Akela så trött så hon följde inte ens med mig upp till sovrummet, och jag som är van att trängas med henne i sängen.

I morse vaknade jag 6.30 på tok för tidigt, men men kvart över 7 så tog vi oss en lååååång prommis i skogen och så fick dom simma med.

På em så åkte jag och Sus in till Västervik och köpte en massa blommor som nu faktiskt, efter mycket stön och stonk har hamnat i krukor. Men som vanligt så saknades ändå blommor hihi blir vist aldrig nöjd=)
Vi har också hunnit med ett par prommisar till i skogen, sista vändan så passade båda hundarna på att rymma ifrån mig:( Akela var borta i 3 minuter och Kellie hela 6 minuter.

Kram från oss


Midsommar

På midsommarafton så väckte Peter mig redan 5.30, och det är inte riktigt min tid på dygnet, men vi packade ihop oss och stack ner till landet.
Och det var ju skönt att komma fram tidigt iallafall för vi hade ju lite jobb att göra.....
Man kan ju säga att tomten var lite lummig=) och 3000 m3 med högt gräs är ca 2900 m3 för mycket, hihi.
Men efter några timmar så tog vi ledit och gick till Håkan och Susanne för lite fest.

Vi åt och drack gott
Och sjöng rolig visa med tillhörande utstyrsel, här ses Susanne och Ewa

Steffy och Daniel

Håkan

Leffe

Håkan och min man Peter

Och så jag själv så klart, Jag skrattade så tårarna rann och då är det inte lätt att försöka hålla 2 sockerbitar under läppen=)

Och så hade vi ju med oss alla hundar som fins i bekantskapen
Kellie Puma Akela Wilma Cicci 14,5 år och så Astrid

Och så Beata som inte ville vara med på gruppfoto 10,5 år gammal grandis

Självklart så plockades det ju blommor och kläddes en stång som vi hoppade runt med diverse danser, jag föredrar ju små grodorna och jag tror faktiskt att jag har dansat den varje midsommar i hela mitt liv, med eller utan barn.
Och så funderar jag över varför mina barn tycker jag är pinsam ibland;)

Och detta lilla underverk fick fira sin första midsommar. Meja 1 månad, se så snällt hon sover i min famn.

Akela tyckte inte om trollet som fans på tomten, riktigt otäckt va det faktiskt, och inte backade den när hon skällde på det heller så det var ju bara för Akka att sluta fred med det;)

Vi spelade krocket också, så redan vid 9 tiden så var vi trötta och tog oss hem, och klockan 23 så tror jag att hela våran familj sov, Jag, Peter, Daniel Steffy och hundarna.

Resten av helfen så har vi ju ägnat mest åt vårat j...a gräs. Men nu är det mesta klart, och Peter har tagit Steffy och Daniel med sig hem till Sköndal igen.
Så nu är det jag, kellie och akela kvar.

Ha det så bra nu.
Kram från oss i Ankarsrum

Vi

Bara lite bilder

Nu borde jag snart börja packa, jag och hundarna åker ju till landet på fredag och kommer ju inte hem på 2 månader, så skönt så, men jag lägger in lite bilder i stället .

Här är tjejerna som inte spar på krafterna, fullt ös

Tänk att den här Kellie hon gör vad som helst för en godis=) Hon borde ha hetit Hungran

Och Akela måste ju visa att hon kan ju också konster, hihi

Puma trodde att dagens tema för promenaden var maskerad, här iklädd gräs i mängder.

Ha nu en trevlig kväll.

Akela ÄR ett monster


Igår så var jag ute med Kenzo, och jag kan lova att han har svarat bra på medicinen han fått, en helt ny supertokig kille som var så full av energi så efter en timme ute så var jag helt slut, haha men så underbart, så nu håller jag tummarna för att han ska fortsätta må så här bra=)

Sen fick lilleman sin runda och sen mina så klart. Ett sabla traskande.

Men när jag och hundarna gick ut på em så satt det en liten talgoxeunge på stigen, och Kellie blev ju genast överlycklig och ska vårda den men pussar och snusningar och små små knuffar, hon är så mysig med alla bebisar som hittas ute.
Men sen kommer Akela fram och ska ... ja inte vårda iallafall, hon öppnar käften och suger in hela fågelungen i munnen, vad är det för hund jag har???? men jag får ut den lilla stackarn oskadd så den skuttade därifrån i full fart.

Efter den lilla händelsen så tog vi en skön 2 timmars prommis, sen hem till tvn och titta på sista avsnittet av cityakuten, min älsklingsserie lägger dom ner=( sorgligt men men.

Nu ska jag fortsätta dagen med att valla runt mina bonushundar, och sen till Tandis och laga en trasig tand. ucsh

Glömde nästan  Grattis till min dotter Therese som fyller 21 år idag, Hur kan barnen bli så gamla när inte jag åldras lika mycket, haha

Kram till alla

Inget kul besked

Ja ha så har det åter sprungit iväg en massa dagar.
Min extra hund Kenzo Har varit väldigt svajig i bakpartiet, så i torsdags så var det dags rör röntgen på honom.
Så jag mötte Helene och Kenzo ute på klubben, och det var inget roligt besked, hans knän är helt slut, och det käns ju förjävligt på världens mest levnadsglada shäfer.
Men dom ska prova en medicin mot värk och inflamation och se hur det går. Och funkar inte det så får han somna in.

Efter det så skulle vi ha en träningstävling, fråga inte hur det gick, hon la sig inte ens på platsliggningen. Kan ju bero på att jag va lite sorgsen.
Men Steffy och Puma skötte sig helt underbart och tog hem pokalen GRattis till er.

Sen har ju helgen regnat bort så inte mycket har hänt, bara vanliga långa blöta promenader. fy så trist det är när allt är blött.

3e tävlingen avklarad

Jaha så har vi då gjort våran 3e tävling.
Och inte tusan gick det så himla bra det inte.

Platsläggande 10
Tandvisning     10
Linförighet         7 steg i vä sväng,snett sättande,dålig språng
Läggande          0 ligger inte
Inkallning           9 ngt långsam
Ställande            7,5 dk
Apportering       8 för apporten i hundens mun
Hopp                   7,5ngt segt, dk,snett sättande
Helhet                 7

Summa           147,5

Ja herregud Akela hade ett tempo som en sengångare =( genom hela programmet. TRÅKIGT

Men hon var duktig på platsen, för 2hundar reste sig, som låg brevid Akka, men hon låg kvar. STOLT MATTE för det.
6 hundar vägrade läggandet, så hon va ju inte ensam om det iallafall=)
Och hon håller apporten, och det trodde jag ju aldrig skulle hända, Sä vad sitter jag här och klagar för, hon är ju min jätteduktiga lilla skrutt som kan ordentligt när hon vill, bara synd att det inte är när jag vill, hihi

Nu ska vi ta nya tag, vi har en träningstävling på Ågesta i morgon.

Och ett stort tack till min Steffy som ser till att jag håller mig i skinnet, och alltid är med mig. Kram till dig, du är guld

Ha det så bra
Kram från oss

21 årig dotter som får tänder är allt annat än kul att umgås med


Tänk er en mardröm som går ut på att umgås en hel dag med sin 21 åriga dotter som har tandvärk och är dålig i magen=) så har jag haft det hela dagen, haha och till det tvättstugan, det kan nästan inte bli värre. Men jag älskar henne ändå, och det är inte lätt att få visdomständer, och den ena växer fel så den måste hon operera bort, så lite synd är det ju om henne.

Men som tur var så räddade Steffy mig, vi åkte till Ågesta och tränade, vi skulle bara åka en liten stund, men vi va borta över 3 timmar, hur tusan kan tiden bara rusa iväg så där?
Men vi körde igenom momenten i 1an, med halvfart, Akka hade mest problem med vad andra gjorde, framförallt Puma.
Fikade lite sen såg vi att några hade satt upp en hel bana med agilityhinder, så gissa vad vi tränade på sen=) ja inte var det lydnad iallafall. Men kul som tusan hade vi, och Akela klarar alla hinder utom gungan, kan ju bero på att vi inte provat den ännu Hihi men det kommer sen.
Så efter ett tag så flåsade jag lika mycket som Akela, jag är på tok för otränad för att kuta runt som en vilsen höna och dessutom hålla reda på hundskrället som är som en raket runt, men gud vad hon gillar det, passar ju henne som är så skuttig. Steffy ska få köra upp henne ordentligt efter sommaren sen får dom sköta den tävlingsdelen om Steffy vill tävla henne.

Lite slalom


Nu börjar lilla skruttan fatta det här med slalom, det är så himla kul när det går frammåt, hihi

Struldag

Blev väckt kl 7 i morse av att min mamma ringde och talade om att jag skulle plocka ur hennes kyl (hon har åkt till Öland).Förkyld som tusan är hon så jag fattade inte ens att det var hon som ringde, utan jag var som ett frågetecken, nyvaken och lyssnar på någon som pratar om lax, broccoli, avokado mm. haha vilken start på dagen.

Sen när jag och hundarna vaknat till gick vi ut på en långpromenad, jätteskönt hade vi det.
Kom på att jag var ju tvungen att hitta någon BK att göra Akkas MH på, så nu har vi anmält oss till Gamlebys bk i småland (vi rymmer ju snart för sommaren ner till Ankarsrum) men när jag ska skicka iväg anmälningsavgiften så visar det sig att min bankdosa har dött. Ringde och frågade om man kunde återuppliva den på något sett, men se det gick inte utan jag va tvungen att ta bussen till Farsta och byta ut den, Jag blir så trött när inte saker funkar.

Efter det var jag nere och plockade i ordning i lokalen efter gårdagens jippo, passade på att tömma den kylen också, så min kyl är välfyld nu;)

Nu är jag hemma från utflykten till banken med en ny fin diggipass (vilket namn=)). Ska göra ett nutt försök att göra av med pengar , då funkar inte internetbanken alls, tekniskt fel=( surar nu.
Kanske inte är meningen att jag ska försöka komma med på MH där.

Nä nu ska jag gå ut i köket och se om jag hittar något gott att tugga på.
Ha en bra kväll nu.

Nu är det slutfestat


Jaha så var det Söndag igen, och vi har överlevt studentfester och födelsedagsfester +dagens familjefest med hyresgästföreningen.
Vi har ätit gott och gratis =) i 4 dagar nu, så man längtar nästan efter något enklare nu, hihi
Fast jag kunde ju nätt å jämt äta på dom 2 första festerna pga jäkla migrän som vägrade släppa, den satt i från onsdag till Lördag fm, så alkoholen fick man ju också avstå ifrån, men vatten är ju också gott.

Efter dagens fest åkte vi till kyrkan (inte så välbesökt av denna familj) för att lyssna på Sanna ( min systerdotter) som höll en liten konsert där. Hon pluggar på Musikalakademin i Norrland, så nu är hon hemma över sommaren och då måste man passa på att njuta av hennes sång. Hon är så jätteduktig på att sjunga så man blir riktigt stolt över att vara moster till henne.

Sen tog vi oss iväg till röstningslokalen.

Efter det så tränades det med Akela och Steffy och Puma.
Men jag fattar inte varför Akka inte kan slänga sig i backen när det är läggande under gång, hon är nog tvungen att tänka hur hon ska göra=) Annars gick det ganska bra.
Vi får ju hårdträna nu inför Onsdagens tävling, och på Torsdag ska vi ha en träningstävling med kursen vi har gått.

Nu ska här slappas framför tvn

Ha en trevlig kväll.

Tråkigt med regn :(


Nu har vi helt klart hamnat i en stadie av regn regn regn, och det är ju så himla tråkigt.
Min sabla huvudvärk håller i sig utan längre stunder av uppehåll, så jag skyller det med på vädret.

Men vi har iallafall gått en långpromenad med Steffy och Catrin nu på morgonen, så hundarna sover gott nu.
Igår var vi på studentfirande hos Tobias ( min ena systerson) det var himla trevligt, med gott att äta och dricka för dom som ville det.
Och idag ska vi iväg på andra systersonen Kalles student.
Och i morgon är det en annan fest, på söndag ska jag vara med och fixa en fest för området vi bor i. Jag tycker inte det är så kul när allt kommer på samma gång :(

Nu får ni ha det så trevligt i det tråkiga vädret.
Kram

Ett andra pris

Igår så va vi på Upplands Väsbys bk för att tävla LK1 igen.
Och jag var lugn. Inta alls dödsångest som förra gången, så himla skönt.
Och jag är så himla glad över att det gick så bra.

Plats 10
Tandvisning 9
Linförighet7,5
Läggande 0
Inkallning 9
Ställande7
Apportering 7,5
Hopp  9
Helhet 9

Summa 151.5

Så jag är nöjd.

RSS 2.0